Kerntalentenanalyse

Een paar jaar geleden kwam de Kerntalentenanalyse op mijn pad. Ik zal hier eerst verstellen wat de kerntalentenanalyse voor mij heeft betekent, om vervolgens uit te leggen wat een analyse inhoudt.

De kerntalentenanalyse geeft mij veel richting en focus. Ik vind het belangrijk om te voelen dat ik echt een bijdrage lever aan de maatschappij, zou de zorg (aan het bed) of het onderwijs (voor de klas) dan niet wat voor mij zijn? Was een vraag die al een tijdje door mijn hoofd spookte. Door mijn kerntalentenanalyse wist ik dat beide geen lange-termijn opties zijn.

Wel duurde het even voordat de uitkomst echt landde. Ik vond het namelijk ook best confronterend. Mijn kerntalent “Ondernemen en risico’s nemen” bleek klein, terwijl voor mezelf beginnen iets is wat al een tijdje door mijn hoofd speelde. Ik was dan ook niet voor niets de opleiding tot Kerntalentenanalist begonnen. Gelukkig ontdekte ik later dat ik andere sterke Kerntalenten heb die heel handig zijn bij het ondernemen, zoals “Strategisch inzicht en lange termijn denken” en “verkopen en overtuigen”..

Ook mijn maximale Kerntalent “Competitie tegen jezelf” en de combinatie van sterke Kerntalenten waarbij je spreekt over “Natuurlijk perfectionisme” verklaarden veel… Als ik ergens aan begin maak ik het af. En dan moet het ook nog eens goed. Dit zijn mijns inziens hele mooie Kerntalenten als je ergens mee bezig bent wat goed bij je past, omdat ze je dan ver kunnen brengen. Wanneer dat niet het geval is, zoals bij mij op dat moment, voelt het ook echt als een “competitie tegen jezelf”. Iets doen wat bij mij past is daarom voor mij extra belangrijk.

Wat ik uiteindelijk aan mijn eigen Kerntalentenanalyse had en heb? Veel. Het helpt mij vooral om milder naar mezelf en mijn omgeving te kijken. Te kijken vanuit unieke eigenschappen die iedereen maken tot wie hij/zij is. Eigenschappen die niet goed of slecht zijn, maar waarbij het wel belangrijk is dat er (tot in een bepaalde mate) een passende omgeving is. Dit is voor de ene persoon een lastigere zoektocht dan voor de ander, omdat sommige eigenschappen in de samenleving meer gewaardeerd worden dan andere eigenschappen.

Ik sta graag naast je tijdens deze zoektocht.

Wat is een Kerntalentenanalyse?

Wat ik vooral heel mooi vind aan deze methode, is de manier van afnemen. Ter voorbereiding vul je een korte vragenlijst in (+- 20 min). Als analysé mag je mij vertellen over waar je graag mee speelde tijdens je kindertijd. Het gaat er hierbij vooral om hóe je ermee speelde. Dit gesprek duurt enkele uren, afhankelijk van zowel analist als analysé.

Hierna geef ik je je 23 kerntalenten terug, welke kleine, halve of sterk kunnen zijn. In het verslag zal dit ook uitgebreid beschreven worden. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om hier samen op te reflecteren.

Ook is er nog de mogelijkheid tot het doen van het diepte-interview. Hierin beantwoord je een aantal vragen over je studie en loopbaan. Deze zal ik in het verslag koppelen aan je kleine, sterke en halve Kerntalenten, waardoor je meer inzicht krijgt in het hoe en waarom van je keuzes.

Mocht je meer willen weten over de Kerntalentenmethode: op de site van Coretalents kun je hier alles over vinden!

Tarieven Kerntalentenanalyse bij Je Kern tot Bloei

Particulieren

Product Prijs
Kerntalenten ontdekking:
Kerntalentenanalyse met terugkoppeling, verslag en evaluatiegesprek na 4-8 weken
€599
Kerntalentenanalyse:
Kerntalentenanalyse met terugkoppeling, diepte-interview, verslag en evaluatiegesprek na 4-8 weken
€999
Extra evaluatiegesprek
(bv. Na meerdere maanden of een jaar)
€80/uur

Bedrijven

Product Prijs
Kerntalenten ontdekking:
Kerntalentenanalyse met terugkoppeling, verslag en evaluatiegesprek na 4-8 weken
€749
Kerntalentenanalyse:
Kerntalentenanalyse met terugkoppeling, diepte-interview, verslag en evaluatiegesprek na 4-8 weken
€1249
Extra evaluatiegesprek
(bv. Na meerdere maanden of een jaar)
€100/uur

Prijzen zijn exclusief 21% BTW

Gratis kennismakingsgesprek