Over mij

Vanaf eind basisschool weet ik dat ik hoogbegaafd ben. Ondanks dat ik dit al zolang weet, loop ik nog steeds regelmatig tegen “kenmerken van hoogbegaafdheid” aan. Ik ben regelmatig geneigd “van A naar F” te gaan, waarbij ik soms vergeet dat de ander de stappen B, C, D en E eigenlijk ook nodig heeft. Ik kan uitgeput raken van routineklussen en me in bepaalde gezelschappen best wel een “vreemde eend” voelen. 

Het beeld over jezelf vormt zich mede door interacties met je omgeving. Vroeger voelde ik me vaak onzeker, anders. In de loop der jaren heb ik mensen om me heen heb verzameld waarbij ik mezelf kan zijn. Als je als hoogbegaafde onvoldoende mensen om je heen hebt aan wie je je goed kunt spiegelen, kan het zijn dat je zelfbeeld niet klopt. 

Als hoogbegaafde ben je daardoor op zoek naar je plek op deze wereld. Je voelt je anders, maar weet niet waardoor het komt. Je loopt regelmatig tegen muren aan in de maatschappij. Je probeert met al je goede wil te voldoen aan de verwachtingen van je omgeving, maar je omgeving begrijpt je niet. Je wilt graag gezien worden voor wie je bent en niet voor wie je probéért te zijn.

Ik zie je zoals je bent, met je intense belevingswereld, je complexe manier van denken, je diepgaande manier van informatie verwerken. Je mag jezelf zijn.

Mijn naam is Judith Keizer. Partner van Sjoerd en moeder van twee kinderen. Hoe mensen in elkaar zitten en waarom ze doen wat ze doen, zijn vragen die mij al van jongs af aan enorm hebben geboeid. Ook fundamentelere vragen als wat bewustzijn is en waarom we hier op aarde zijn, zijn onderwerpen die me al zolang ik me kan herinneren bezighouden.

In de loop der jaren heb ik leren omgaan met mijn hoogbegaafdheid. Ik ben me er steeds meer bewust van wat mijn sterke kanten en mijn valkuilen zijn en richt mijn leven daar bewust op in. Omdat ik zelf weet hoezeer je soms tegen “jezelf” aan kunt lopen als hoogbegaafde, is mijn drive enorm groot om de ander hierin verder te helpen.

Opleidingen:

Kennis en ervaring:

Gratis kennismakingsgesprek